Gıda intoleransı testi nedir

GIDA İNTOLERANSI NEDİR?

 

Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda, vücudumuz tarafından sindirilemiyor. Bunun sonucunda birçok rahatsızlık ve kilo problemi yaşıyor olabilirsiniz. Gıda intoleransı kişiseldir ve herkes de farklılık gösterir.

Gıda intoleransı geçici ve kalıcı olabilir.

Daha önce eski nesil testlerdeki en büyük sorun geçici olarak oluşan intoleranslarında test sonuçlarına yansımasıydı. Yani birkaç gün içerisinde yeniden bir gıda veya vücudun geçici olarak tepki verdiği gıdalarda test sonuçlarında görülebiliyordu.
PinnerTest gıda intolerans testi dünyanın en yeni ve en gelişmiş teknolojilerini kullanarak geçici kalıcı intolerans ayrımını yapar ve size sadece kalıcı olan intoleransınızı raporlar.

BAZI PROTEİNLER AMİNO ASİDE PARÇALANAMAZ İSE NE OLUR?

Vücudumuzda çeşitli enzimlerin olmayışı, bağırsak florasında bozukluklar veya geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engeller ve gıdalar kana parçalanmadan geçerler. Savunma sistemi bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir.

 

Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar. Yükselen CRP değerleri en başta halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. Hastanın aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar., Özetle, Gıda intoleransı(besin intoleransı), kişiye özel olarak, belirli gıdaların sindirim güçlüğünü ifade eder. Gıda İntoleransı(besin intoleransı) geçici veya kalıcı olabilir.

GIDA ALERJİSİ VE GIDA İNTOLERANSI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Gıda alerjisi gıda intoıleransı

GIDA ALERJİSİ

Gıda alerjisi erişkin nüfusun yaklaşık % 2′sini etkiler ve oldukça
nadirdir. Bir alerjik reaksiyon sırasında, vücudun bağışıklık sistemi
‘işgal’ edildiğine inanır ve yanlışlıkla zararlı olduğunu düşündüğü
yiyeceği uzaklaştırmak için IgE (İmmünglobulin E) antikorları üretir.
Bu durumda vücudun tepkisi hafif ya da hayati derecede şiddetli
olarak değişebilir.

gıda intoleransı gıda alerjisi

GIDA İNTOLERANSI

Alerjinin aksine, gıda intoleransı, genelde hayatı tehdit edici
olmayan, ancak birçok uzun süreli hastalığa sebep olan
biyolojik reaksiyonlardan oluşur. Gıda alerjisinden farklı olarak
IgE (İmmünglobulin E) antikorları değil igG antikorları üretilir.
Gıda intoleransı gıda alerjisinden çok daha yaygındır ve dünya
nüfusunun yarıdan fazlasını etkiler.

Bilgi Almak İstiyorum